In de laatste Lancet Podcast spreken we met de makers van de online dating app, Breeze. Hun doel is om het daten wat menselijker te maken. In plaats van het eindeloze gechat worden matches direct op date gestuurd. Breeze is ondertussen razend populair aan het worden, met meer dan 1000 dates gepland beloofd deze app wat voor de toekomst.
We spreken Thomas van der Pas (VP Data Analytics) en Daan Alkemade (VP Matchmaking) over dating apps, ondernemen en ambities. We spreken over hoe Delft heeft bijgedragen aan waar ze nu staan en krijgen tips over hoe je als Delftse student vanuit de technische wereld een stap kunt zetten binnen de culturele sector.
Deze week spreken we met Julia Janssen en gaan het hebben over data. Julia probeert met haar projecten aandacht te vragen voor de impact van digitalisering op onze samenleving. In het bijzonder voor wat er gebeurt op het moment dat we toestemming geven aan partijen als sociale media, om onze data te gebruiken voor het verlenen van hun diensten. Om dit eerlijk te laten verlopen, moet er namelijk nog een hoop gebeuren.
Julia is in 2016 afgestudeerd van de kunstacademie in Arnhem en geeft vanuit een verrassende hoek een frisse blik op een onderwerp dat anders al snel een kluwen van wetgeving en technologie lijkt. Veel luisterplezier!
Leuk dat je luistert naar De Lancet Podcast, en welkom bij aflevering 2! Deze keer spreken we met Kees Fritschy. Kees is in januari 2020 afgestudeerd als architect, en heeft samen met vriend en mede-architect Helmer Rahms een eigen architectenbureau opgericht. Samen staan zij nu aan het roer van hun gloednieuwe onderneming, Office Overzee.
We praten met Kees over hoe het is om een eigen onderneming te runnen, en je als jonge architect te meten aan de gevestigde orde. Hoe zorg je dat je je onderscheidt? En hoe is het om alles zelf te mogen bedenken? Daarnaast vertelt Kees ook over inspirerende projecten die hij heeft mogen doen en nu ontwerpt. Veel luisterplezier!
In de eerste Lancet podcast introduceren Dorian Kingma en Myrthe Krepel ons met Collectief SMELT. Twee jonge ondernemers die ruimte maken voor gesprek doormiddel van installaties en objecten en gespreksvormen. Beladen onderwerpen worden bespreekbaar gemaakt en SMELT moedigt aan te twijfelen over eigen ideeën en die van anderen.
Dorian en Myrthe nemen ons mee in het ontstaan van SMELT, gaan in op hun projecten en vertellen tegenover welke keuzes ze komen te staan. Dorian studeerde in 2017 af aan de master Integrated Product Design aan de TU Delft en Myrthe in 2018 af aan de master Design for Interaction. We spreken over hoe Delft heeft bijgedragen aan waar ze nu staan en krijgen tips over hoe je als Delftse student vanuit de technische wereld een stap kunt zetten binnen de culturele sector. ‘Niet te hard in het denken blijven hangen, en dat is echt moeilijk!’.